Design for testing

Maak de juiste keuzes bij de aanschaf of eigen ontwikkeling van een PCBA-testsysteem voor elektronica en wat is de invloed van het PCB-ontwerp, op de testdekking? 

Tijdens productie van elektronica is het van belang, voor een kosten efficiënte en kwalitatief goed eindproduct, dat er tussen iedere productie- en assemblage-stap, in het proces wordt geïnspecteerd. 

Dit is de enige manier om te voorkomen dat productiefouten zich opstapelen gedurende de fabricage en assemblage en dat reparatie van deze productiefouten aan het einde van de productielijn een kostbare, tijdrovende en complexe zaak wordt. 

Als aan bovenstaande basisregels is voldaan en uw product is met de grootst mogelijke zorg behandeld (denk hierbij vooral ook aan ESD-veiligheid), dan kan het geproduceerde product, nog steeds een klein percentage fouten bevatten welke ervoor zorgen dat het product niet functioneert.  

Helaas zijn de meeste van deze fouten heel lastig, visueel te inspecteren, al dan niet automatisch. Hiervoor is een andere aanpak vereist, namelijk het elektrisch functioneel testen van uw product. 

Tijdens deze presentatie gaat Peter van Oostrom in op de volgende onderwerpen; 

  1. Waarom testen we een zojuist geassembleerde PCB eigenlijk? 
  2. Hoe belangrijk is een goed ontwerp voor een betrouwbaar productieproces. 
  3. Welke automatische testmethodes zijn er beschikbaar? 
  4. Hoe werkt een modulair testsysteem in de basis. 
  5. De voordelen van het gebruik van een Mass Interconnect Interface. 
  6. Valkuilen bij het ontwikkelen van een testsysteem en de mogelijke oplossingen.
  7. Hoe maken we goed en betrouwbaar contact tussen de DUT en de meetelektronica.  
  8. Belangrijkste DFT (design for Test) richtlijnen die iedere ontwikkelaar moet weten.